Wat een reclame voor onze fantastische sport

Jammergenoeg met één ‘kleinigheidje’… die van Tilburg Trappers hebben het feestje voor ons ietwat verpest.

Ruim 1100 supporters, waaronder een paar uitgebreide delegaties van onze sponsoren, waren zaterdag getuige van een ijshockeywedstrijd vol spanning, sensatie en vooral strijd.

Kemphanen ging voortvarend van start en Damian Kluijtmans opende binnen 1 minuut de score. Ondanks dat eindigde P1 in 1-2 door Tilburgse goals in de 5e en 12e minuut.

In de 2e periode waren er kansen over en weer en ging het gelijk op. De gelijkmaker kwam halverwege de wedstrijd, een shorthanded goal, van Lucca Kluijtmans. Met een 2-2 stand gingen de twee rivalen de laatste periode in.

In een wedstrijd waar het publiek een Eindhovense winnaar verdiende liep het helaas anders. Het slotakkoord van de avond was voor de bezoekers. Aan de hand van ‘good old’ Levi Houkes liepen de Tilburgers uit naar 2-4.

In een ultieme poging het tij te keren haalde Kemphanen de goalie naar de kant. Waar je hoopt op de aansluitingstreffer is het resultaat veelal andersom en met de empty netter bepaald Tilburg de eindstand op 2-5.

Dankzij de massale steun vanaf de tribune en de inzet van beide teams werd het een absolute topavond met, laten we vooral eerlijk blijven, toch een heel vervelende uitslag.

Reportage: Kurt Vermylen, foto: Jan Cuijpers en graphic: Valentijn van Geloven