vertrouwenscontactpersoon

Een veilige sportomgeving bij Eindhoven Kemphanen

Binnen een sportvereniging kunnen soms situaties ontstaan, bewust of onbewust, waar je je als lid ongemakkelijk bij voelt. Denk bijvoorbeeld aan pesten, seksuele intimidatie of criminaliteit.

Natuurlijk hopen we dat dit niet voorkomt en werken we er met zijn allen aan om dit te voorkomen. Maar mocht je hier toch mee te maken krijgen, dan kun je dit het beste uitspreken. Het liefst tegen de persoon die het ongewenste gedrag vertoont. Helpt dat niet of durf je dat niet, praat dan met iemand die je vertrouwt, binnen de club of thuis. Dit soort zaken kunnen veel emoties oproepen, ook als het niet om jezelf gaat.

Eindhoven Kemphanen heeft daarom een vertrouwens-contactpersoon (VCP), waar je terecht kunt met je vragen en/of je verhaal. De vertrouwenscontactpersoon luistert naar je verhaal en denkt met je mee over mogelijke vervolgstappen. Daarnaast geeft de vertrouwenscontactpersoon advies aan het bestuur over preventiemaatregelen t.b.v. een veilige sportomgeving. Je kunt ook terecht bij Centrum Veilige Sport Nederland.

De vertrouwenscontactpersoon heeft een neutrale rol binnen de vereniging. De vertrouwelijkheid heeft zijn grenzen: ten eerste vanwege het algemeen belang van een veilige sportomgeving en ten tweede vanwege de Nederlandse wetgeving die in bepaalde gevallen de VCP en het bestuur verplicht de vertrouwelijkheid te doorbreken.

Eventuele klachten kunnen worden ingediend bij:

De Vertrouwenscontactpersoon: vcp@kemphanen.nl
Het bestuur: bestuur@kemphanen.nl
De sportbond: info@ijshockeynederland.nl


Wie is de vertrouwenscontactpersoon?

Mijn naam is Gitte Boudry

Ik ben de vertrouwenscontactpersoon voor Eindhoven Kemphanen. Samen met het bestuur van de Kemphanen kijk ik hoe we onze sportomgeving veilig kunnen maken en houden.

Je kunt bij mij terecht als er iets gebeurt waar je last van hebt.
Denk aan pesten, alcohol- of drugsgebruik, geweld of ongewenste intimiteiten. Of als je ergens mee zit dat je niet wilt bespreken met de leiding van je team of met het bestuur. Dan kan het fijn zijn als je je verhaal kwijt kunt. En dat er iemand met je meedenkt.

Alles wat je zegt is vertrouwelijk
Het blijft dus tussen ons. Hebben we andere mensen nodig om tot een oplossing te komen? Dan bespreken we dat eerst samen. Dat doen we alleen als jij dat wil. Als vertrouwens contactpersoon ben ik er voor alle sporters, ouders, toeschouwers, vrijwilligers, coaches en trainers.
Wil je contact met me opnemen? Stuur dan een mail naar vcp@kemphanen.nl

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.