Spelersnieuws 2023-2024

Tom van Doorne, voorzitter van Kemphanen:

‘Achter de schermen is seizoen 2023-2024 al begonnen. De Technische Commissie, verantwoordelijk voor het spelersbeleid, staat voor de nodige uitdagingen maar de basis van het team begint langzaamaan vorm te krijgen en het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat er komend seizoen weer een team staat dat om de prijzen kan gaan spelen’.

Rastik gaat…

Rastik Veres, de revelatie van Kemphanen en nummer 1 van de puntenlijst, gaat ons helaas na 4 seizoenen én 2 kampioenschappen verlaten. Hij blijft wel actief in de Eredivisie, en zal komend seizoen uitkomen voor OG Capitals Leeuwarden.

Roy en Niels komen…

Roy Ansems en Niels Lemans, twee spelers van Tilburg Trappers Eredivisie maken aankomend seizoen de overstap naar Eindhoven Kemphanen.

Nico van Galen Last, bestuurslid technische zaken, over de spelerswissels:

‘Natuurlijk is het bijzonder jammer dat Rastik voor het aankomende seizoen niet voor ons heeft gekozen, het was een heerlijke speler waar we enorm veel plezier van hebben gehad en die mede verantwoordelijk was voor het enorme succes van de afgelopen seizoenen’.

‘Roy en Niels komen volgend seizoen Kemphanen versterken. Kemphanen zet na het vertrek van Rastik in op een bredere goede selectie. Waar afgelopen seizoen vooral de eerste lijn veel scoorde zal nu met onder andere deze twee powerforwards minstens twee lijnen van kemphanen meer stootkracht moeten gaan krijgen’.

‘Niels Lemans, de nummer 5 van de topscoorderslijst van afgelopen seizoen met 26 goals en 24 assists, en Roy Ansems, de nummer 12 met 14 goals en 26 assists, hebben er erg veel zin in. Kemphanen wil zich onder andere nog versterken met een verdediger die op de powerplay het team van achteruit kan leiden’.

We heten Roy en Niels van harte welkom en we bedanken Rastik voor de mooie jaren die hij bij ons gespeeld heeft, we hebben er enorm van mogen genieten, en we wensen hem bij zijn nieuwe club enorm veel succes.

Mike en David blijven

Mike Verschuren, de nummer 2 van de puntenlijst en de onbetwiste topscorer van het afgelopen seizoen (44 goals en 44 assists), knoopt er nog een seizoen aan vast en daar zijn we in Eindhoven keigelukkig mee.

Goalie David Reid, die toch maar mooi vanuit de Eredivisie een plek in de voorselectie voor het Nationale team wist af te dwingen, zal ook het komende seizoen de goal van Kemphanen verdedigen.

Danny keert terug… 

Na één seizoen bij Tilburg Trappers keert Danny Mols weer terug bij Kemphanen. Zijn uitstap naar Tilburg, kampioen in 2021-2022 en finalist van vorig seizoen, komt tot een eind nu Trappers stopt met de Eredivisie en zich wil toeleggen op de nieuwe U23 competitie.

Nico van Galen Last:

‘De kleine verdediger wilde dolgraag terug komen op zijn oude nest en Kemphanen kan achterin zeker de nodige versterking gebruiken. Wij zijn in Eindhoven zeer blij met deze fantastische verdediger. Ons publiek zal deze snelle en handige speler omarmen alsof hij nooit is weggeweest’.

Als Kemphanen balen we dat Trappers, een geduchte tegenstanders en aartsrivaal in de Brabantse derby, verdwijnt uit onze mooie competitie. Het levert ons voor nu wel een paar mooie spelers op.

Binnenkort vast en zeker meer nieuws…