OUD-IJSBAANDIRECTEUR EUVERMAN OVERLEDEN

Op vrijdag 7 april is Eddy Euverman overleden.

Eddy was van 1969 (opening) tot en met 2003 actief voor de kunstijsbaan; eerst als bedrijfsleider en daarna als directeur IJssportcentrum Eindhoven. Daarnaast was hij enige jaren voorzitter van Vereniging Kunstijsbanen Nederland.

Eddy was de initiatiefnemer van het (gedeeltelijk) overkappen van de 400 meter baan en van de overdekte trainingsbaan. In zijn actieve tijd werden roemruchte evenementen georganiseerd, zoals het ijsspeedway, dat wel 15.000 toeschouwers trok.

In 2008 startte een groep ijshockeyliefhebbers het initiatief om topijshockey in Eindhoven te krijgen. Volgens latere voorzitter Alwin van Doremalen opende Euverman belangrijke deuren en toonde hij daarmee zijn grote betrokkenheid. Stichting Top IJshockey Eindhoven (STIJE) was even later een feit was. Ook na zijn actieve periode was hij van waarde voor het IJssportcentrum en dus voor Kemphanen.

Persoonlijk heb ik hem nooit ontmoet, maar zijn naam viel regelmatig en altijd in positieve zin. Met zijn ietwat norse uitstraling kreeg hij veel voor elkaar.

In een korte berichtenwisseling in 2020 schreef hij me: “IJshockey is en blijft voor mij één van de mooiste sporten en ik volg Kemphanen nog altijd op de voet. Het meeste had ik te maken met de bestuurders. Daar heb ik een aantal goede vrienden aan overgehouden.”

Eddy Euverman is 79-jarige leeftijd geworden