'Let's go Jeroen!'

Een moment om nog even uitgebreid bij stil te staan en stil van te worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd deed Sjef Cuijpers, onze teambegeleider, met hele mooie woorden over Jeroen Raats ons allen beseffen hoe betrekkelijk het leven eigenlijk is en waar gaat het dan allemaal over.

Helaas was hij niet altijd even goed te verstaan geweest en het zou bijzonder jammer zijn als deze mooie woorden verloren zouden zijn gegaan.

In goed overleg en met de nadrukkelijke toestemming van de familie Raats en van Sjef hebben we de volledige tekst uitgewerkt:

Beste supporters en teams van Heerenveen en Eindhoven,

De meest van jullie kennen mij wel maar ik zal me toch maar even voorstellen voor de mensen die denken ‘Wie is dat?’, ik ben Sjef de teambegeleider van de jongens van Kemphanen 1.

Toen ik vanmorgen mijn Facebook opende en ik zag wat Eindhoven Kemphanen Icehockey op Facebook had gezet, wat natuurlijk heel moois is, maar bij mij toch voor de nodige tranen zorgde.

Er stond namelijk geschreven: ‘Vanavond Eindhoven Kemphanen – Heerenveen Flyers: We hebben er de hele zomer op moeten wachten maar vanavond gaat het er weer om spannen’ en dat klopt natuurlijk helemaal.

Ik vind het altijd heel lang duren van april tot september geen ijshockey maar vanaf 14 juli dit jaar kelderde mijn ongeduld naar de competitie met meer dan de helft terug. Want op 14 juli, één dag na zijn 23e verjaardag, heeft Jeroen Raats onze nummer 19 een ongeluk met de motor gehad.

Jeroen zei tegen zijn vriendin: ‘Rosanne ik ga nog even een uurtje met de motor weg’. Dat uurtje is inmiddels al 10 weken geworden want zo lang ligt hun en onze Jeroen al in het ziekenhuis.

Wat op zich een klein en simpel ongeluk leek en dat was het ook maar wel één met hele grote gevolgen voor Jeroen en natuurlijk voor zijn naasten, al zijn familie en zijn teammaatjes.

Vanmorgen ben ik samen met José, mijn vrouw, naar Jeroen geweest en tot onze vreugde zat hij in een rolstoel. Ik mag ook namens zijn ouders zeggen dat Jeroen hele kleine stapjes vooruit gaat maar ook echt met de nadruk op hele kleine stapjes.

Lieve mensen we kennen allemaal het gezegde ‘De wonderen zijn de wereld nog niet uit’ en dan zeg ik: ‘Kom op wonder, hij ligt in Tilburg en zijn naam is Jeroen Raats… Doe je best!’

Tot slot wil ik nog een appje met jullie delen dat ik een tijdje terug naar zijn vriendin Rosanne heb gestuurd:
Als ik aan Jeroen denk dan zie ik hem lopen…
Als ik aan Jeroen denk dan zie ik hem schaatsen…
Als ik aan Jeroen denk dan hoor ik hem praten en lachen…
…maar als ik aan Jeroen denk dan zie ik hem in zijn ziekenhuisbed en daar word ik toch heel verdrietig van.

We blijven hopen met z’n allen.

En voor vanavond een fijne en sportieve wedstijd.

Dank jullie wel.

Sjef Cuijpers, teambegeleider Eindhoven Kemphanen 1 (Eredivisie)

📷Roel Louwers | ISOsports en Jan Cuijpers