Moeizame 4-5 overwinning

Het werd gisteravond in Den Bosch een stuk lastiger dan wellicht op voorhand verwacht. De Bosschenaren waren vanaf de eerste face-off niet van plan om weggespeeld te worden.

Het spel van onze Hanen werd goed ontregeld, hetgeen in de 14e minuut leidde tot de 1-0. Lang konden ze er daar niet van genieten, aan het einde van P1 stond het 1-2. Goals gescoord door Rastik Veres 1-1 en Jim Gudden 1-2.

Red Eagles scoorde binnen 10 tellen na het begin van P2 gelijk de gelijkmaker en zette zo de boel weer op scherp. Iets over de helft van de wedstrijd werd het shorthanded 3-2 voor de thuisploeg.

Een vooral met zichzelf worstelend Kemphanen trok op het eind van P2 de stand weer gelijk en ging in de laatste periode wat makkelijker scoren. De 3-3, 3-4 en 3-5 kwamen van de stick van Rastik Veres.

Toch werd het nog even spannend toen het 30 seconden voor tijd 4-5 werd en de thuisploeg alles op alles zette om er tenminste een, misschien wel een beetje verdiend, gelijkspel uit te slepen.

Red Eagles, dat toch zeker vriend en vijand verraste vanavond, bleef met lege handen en de punten gingen gewoon mee naar Eindhoven.

Volgende week staat de topper tegen Tilburg Trappers Eredivisie op de agenda, de nummer 3 tegen de nummer 4… ‘Let’s go Hanen!’