BEKERSTRIJD gaat TUSSEN BeNeLiga EN EREDIVISIE TEAMS

Een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse ijshockey

IJshockey Nederland kondigt met trots een historisch moment aan voor het Nederlandse ijshockey. Na jaren van scheiding tussen de Bene League en de Eredivisie, worden de krachten gebundeld voor een adembenemende bekercompetitie in het seizoen 2023/2024. Deze competitie belooft niet alleen intense wedstrijden en ongekende spanning, maar ook de heropleving van legendarische derby’s tussen rivaliserende teams. Bij IJshockey Nederland zijn we verheugd om deze mijlpaal te delen met alle ijshockeyliefhebbers in Nederland.

De Spanning

Met een knock-outsysteem dat de beste teams van beide competities samenbrengt, zal de bekercompetitie ongetwijfeld voor ongekende spanning zorgen. Elke wedstrijd wordt een strijd, waarin elke pas, elke save en elke goal cruciaal kan zijn voor de overwinning. De spelers zullen tot het uiterste gaan, vastbesloten om hun club de glorie van de beker te bezorgen.

Herboren Derby’s

Een van de meest opwindende aspecten van deze bekercompetitie is de mogelijkheid van herrezen derby’s. Langverwachte confrontaties tussen teams die voorheen gescheiden waren, worden werkelijkheid. Heerenveen tegen Groningen. Heerenveen tegen Leeuwarden. Amsterdam tegen Den Haag. Deze derby’s, doordrenkt met historie en rivaliteit, zullen een spektakel op zichzelf zijn. De spelers zullen gemotiveerd zijn om niet alleen de eer van hun club, maar ook de roem van de stad te verdedigen. Fans zullen hun kleuren met trots dragen en de tribunes zullen gonzen van emotie en rivaliteit. Deze derby’s zullen de harten van de fans sneller doen kloppen en de vlam van het ijshockeyvuur in Nederland nieuw leven inblazen.

De Samensmelting

Na zeven jaar van afscheiding is de bekercompetitie een symbool van eenheid en samensmelting in het Nederlandse ijshockey. De sterkste teams van beide competities staan eindelijk tegenover elkaar, en het belooft een onvergetelijke strijd te worden. IJshockeyliefhebbers zullen getuige zijn van de samensmelting van talent, strategieën en passie op het ijs. Het is een kans voor spelers om zichzelf te bewijzen en voor fans om te zien hoe hun favoriete teams het opnemen tegen andere toonaangevende clubs in Nederland. Deze competitie, georganiseerd door IJshockey Nederland, markeert een nieuw hoofdstuk in het Nederlandse ijshockey.

Loting

Deelnemende teams: UltimAir Hijs Hokij Den Haag, Unis Flyers Heerenveen, Snackpoint Eaters Limburg, Amsterdam Tigers, Gijs Hepro Groningen, OG Capitals Leeuwarden Zoetermeer Panters en Eindhoven Kemphanen.
De kwartfinales zullen plaatsvinden in het weekend van 27, 28 en 29 oktober. Den Haag, Zoetermeer (als oud BNL team), Geleen en Heerenveen worden dan gekoppeld aan respectievelijk Amsterdam, Eindhoven, Leeuwarden en Groningen. Dit zal gebeuren via een loting tijdens de Ron Bertelingschaal ijshockey dag. 8-9-10 December 2023 is de halve finale van de Beker.

Conclusie

IJshockey Nederland kondigt vol trots de komst aan van een geweldige Bekercompetitie in het seizoen 2023/2024. Met een knock-outsysteem tussen de beste teams van de Bene League en de Eredivisie, brengt deze competitie intense spanning, legendarische derby’s en de samensmelting van het Nederlandse ijshockey. Het is een moment van historische betekenis, waarbij zeven jaar van scheiding eindelijk wordt overwonnen. Bij IJshockey Nederland zijn we verheugd om deze spectaculaire competitie te presenteren aan alle ijshockeyliefhebbers in Nederland.

www.ijshockeynederland.nl/nieuws/de-bekerstrijd-tussen-bnl-en-eredivisie-teams