Minder gekregen dan we wellicht verdienden

De teleurstelling overheerst ondanks dat het waarschijnlijk voor de neutrale toeschouwer een hele mooie pot ijshockey is geweest. Wij zijn tenslotte niet ‘neutraal’, verre van dat.

Waar Kemphanen snel tegen een 1-0 achterstand opliep hadden onze mannen toch het beste van het spel in P1. Goals van Corné van Stuijvenberg in de 3e minuut en Rastik Vereš in de 13e minuut zorgde voor een lekkere 1-2 bij de eerste pauze.

Amsterdam is bij het begin van P2 feller en fysieker en weet dat in de 3e minuut om te zetten in de gelijkmaker. Met een man meer op het ijs weet Kemphanen binnen een paar minuten weer de voorsprong terug te pakken met een goal van Rastik Vereš. Toch is P2 voor de thuisploeg en gaan we met 4-3 de 2e pauze in.

Nog 20 minuten om de score om te buigen in een gelijk opgaande wedstrijd. Een arbitrale dwaling, een overduidelijke goaltender interference uit het boekje die niet wordt bestraft, leidde tot de bijzonder knullige 5-3.

Met de 5-4 van Mike Verschuren met nog 2 minuten op de klok gloort er weer hoop in de Eindhovense harten, helaas tevergeefs. Met een man meer en een empty net komt er geen gelijkmaker.

De Amsterdammers waren zeker niet beter, Kemphanen had zijn kansen maar de thuisploeg wist de foutjes bij ons genadeloos af te straffen.

Volgende week het slotakkoord van de reguliere competitie met twee wedstrijden. Zaterdagavond starten we thuis tegen Heerenveen en zondagavond uit naar Breda.

Deze weer snel vergeten en gewoon twee keer knallen in aanloop naar de PO’s… ‘Let’s go Hanen!’