Jan van Gerwen: ‘Een clubicoon is ons ontvallen’

In memoriam…

In de nacht van zondag op maandag is Jan van Gerwen op 88-jarige leeftijd vredig ingeslapen.

Jan van Gerwen was naast een geliefd trainer en coach bij Kemphanen vooral de gepassioneerde vader van vier bij onze vereniging ijshockeyende zonen.

Zijn zoon Walter gaf ons de volgende mooie herinneringen mee…

Mijn vader is vanaf de opstart van de vereniging in 1971 betrokken geweest bij de ontwikkeling van de jeugd en van 1973 tot aan 1982 was hij coach bij verschillende teams. Samen met Jos de Haan, Herman van de Broek en Eddy Gosselin zette hij zich in om vooral de jeugd een vast plekje te geven onder de gehele organisatie. Hij was vooral coach van de oudere teams in de A en B jeugd en in die periode werd Kemphanen min of meer gevormd tot wat het nu is.

Met 4 zonen (Jan, Alex, Theo en Walter) bij het ijshockeyen was het natuurlijk hard werken om enerzijds coach te zijn van een team en anderzijds aanwezig te zijn bij de wedstrijden van al zijn zonen. Vele kilometers heeft hij afgelegd en toen de ijsbaan aan de Antoon Coolenlaan afbrandde heeft hij samen met vooral Jos de Haan, Herman van de Broek en Eddy Gosselin en vele andere zich hard gemaakt om het ijshockey in leven te houden door bij andere verenigingen te trainen en op andere ijsbanen te spelen. Daarnaast werd er hard gelobbyd om bij de gemeente de bouw van de nieuwe ijsbaan af te dwingen.

Onze Pa was altijd geliefd bij zijn spelers door zijn coachende aanpak, hij gaf de kaders aan waarin ze mochten bewegen en zetten ze recht als ze erbuiten kwamen. Dit zorgde en zorgt nu nog voor heel veel mooie herinneringen en ook kampioenschappen voor de spelers en de club.

Wij wensen namens het bestuur en de volledige organisatie van Eindhoven Kemphanen de familie, vrienden en bekenden enorm veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.